29 januari 2016

Celeanum eerste gymnasium met VECON Business School-certifcaat

Het Gymnasium Celeanum in Zwolle heeft het certificaat VECON Business School verworven. Daarmee is het Celeanum het eerste gymnasium in Nederland dat dit certificaat mag voeren. Uit handen van mevrouw Jeannet Hommel, voorzitter van VECON, ontving de rector van het Celeanum, Caren Japenga, het certificaat.

Japenga: “Ik ben erg trots op dit certificaat. Het geeft aan dat wij in ons economieonderwijs goed inspelen op ontwikkelingen van de huidige maatschappij. Immers, loondienst is niet meer iets vanzelfsprekends. Bij ons op school is daarom veel aandacht voor ondernemerschap. Zo starten leerlingen al in de onderbouw met een eigen bedrijfje in het project Day for Change of kunnen ze een module boekhoudkunde en marketing volgen.”

De VECON Business School kenmerkt zich door extra aandacht voor de economische aspecten van de maatschappij en voor talenten van leerlingen op bijvoorbeeld het gebied van ondernemerschap. In de bovenbouw biedt de school een aantal modules bijvoorbeeld elementair boekhouden, het maken van een ondernemingsplan of het opzetten van een eigen bedrijf. Ook doen de leerlingen in de bovenbouw in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit een business plan battle. Naast het aparte VBS-certificaat voor het Celeanum is er een VBS-certificaat voor iedere leerling die aan de gestelde eisen heeft voldaan. De eerste leerlingen hebben hun certificaat mogen ontvangen.

Foto vlnr: dhr Gaastra, docent Economie, Management & Organisatie, de leerlingen Erjan, Krijn, Carlijn, dhr Scheperboer, docent Economie

DSC_0033