17 september 2018

Brugklaskamp 2018

Woensdag 5 september was het zover: de nieuwe bruggers van het Celeanum gingen op brugklaskamp! Gehuld in het T-shirt van je klas en vaak nog met een fluoriserend hesje, fietsten 6 klassen o.l.v. 2 docenten en 2 maatjes richting Summercamp Heino.

Een verslag van de conrector onderbouw Brenda Broekman

De bagage werd op school verzameld en per vrachtauto vervoerd. Toen iedereen aangekomen was, konden we aanschuiven voor de lunch. ‘s Middags stond speeddaten op het programma en een klassengesprek over hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen zich prettig voelt. Na het avondeten was er tijd om nog even te zwemmen voor de liefhebbers, voordat we met de jaarlijkse kenniskwis gingen beginnen. Later op de avond was er gelegenheid om de rest van het park te ontdekken zoals de pizzeria en de disco. Om 22.00 moest iedereen weer binnen zijn en om 23.00 uur ging het licht uit. Dat betekende overigens nog niet dat iedereen al ging slapen…

Donderdag 6 september was de Challenge Run. Op een groot terrein vlakbij het Summercamp kon je naar hartenlust allerlei uitdagingen aangaan op het gebied van sport en behendigheid. Het weer leek ons eerst een beetje in de steek te laten, maar in de loop van de ochtend klaarde het gelukkig op. Aan het eind van de middag was er gelegenheid om even te douchen en bij te komen van alle activiteiten. Na het avondeten was het tijd voor het spel: kraak de code. Leerlingen moesten in groepjes bij de begeleiders allerlei informatie verzamelen die uiteindelijk tot een code leidde waarmee de schatkist geopend kon worden. Daarna was er weer vrije tijd voordat iedereen om 23.00 uur weer in bed moest liggen.

Vrijdag 7 september werd het brugklaskamp afgesloten met een sportdag. Op het programma stonden 12 sportactiviteiten waarbij samenwerking voorop stond. De activiteiten werden begeleid door de maatjes uit klas 4 en enkele sportieve collega’s.

Na de lunch was het tijd voor de terugtocht. Vanaf ongeveer 13.30 uur gingen alle klassen weer op pad en iedereen kwam later op de middag weer veilig aan op de Zoom 37. We kijken terug op een geslaagd kamp!

Fotografie: Bert Grave en tutoren