23 november 2016

Annemieke (klas 6) haalt prestigieus diploma bij Goethe Instituut

Annemieke uit klas 6 heeft aan het Goethe Instituut in Amsterdam examen “Deutsch als Fremdsprache” voor het instituut TESTDaF gedaan. Zij heeft haar diploma gehaald met de hoogst haalbare resultaten voor de vier geteste onderdelen: Schrijven en lezen score 4 (te vergelijken met ERK B2); Spreken en luisteren score 5 (te vergelijken met ERK C1)

Dit internationaal erkende diploma geeft Annemieke toegang tot iedere Duitse universiteit. Zij wil na het behalen van haar gymnasium diploma namelijk in Münster gaan studeren. Zij heeft al een interessante studie gevonden die goed bij haar past. Deze studie gaat over de Duits-Nederlandse betrekkingen en biedt een programma op de onderdelen taal, cultuur, geschiedenis en politiek. Een breed scala aan onderwerpen waarmee Annemiek nog veel kanten op kan. Haar droom om in de toekomst in Duitsland te wonen en te werken kan zij daarmee verwezenlijken!
Van haar docente Duits, mw. Lelifeld, heeft Annemieke een boek gekregen voor haar geweldige prestatie. Het boek is een geschenk van de Duitse ambassadeur in Nederland om cadeau te geven aan een leerling die voor het vak Duits een bijzondere prestatie heeft geleverd. Annemieke heeft dit boek met de door haar geleverde prestatie meer dan verdiend.

Wij wensen Annemiek veel geluk in Duitsland en feliciteren haar van harte met haar diploma!

img-20161123-wa0024