3 februari 2019

Overlijden Niek de Bruin

29 januari bereikte ons het verdrietige bericht dat op 71-jarige leeftijd onze oud-collega en docent Klassieke Talen Niek de Bruin is overleden. Op verzoek van zijn familie vindt de uitvaartplechtigheid plaats in het atrium van het Gymnasium Celeanum, Zoom 37 in Zwolle.

De familie zou het fijn vinden als veel oud-leerlingen en (oud-)docenten de plechtigheid zouden kunnen bijwonen en heeft ons daarom gevraagd het bericht van zijn overlijden ook via social media te delen.

De plechtigheid is op zaterdag 9 februari, ontvangst vanaf 11.45 uur. Hier is gelegenheid om de naaste familie te condoleren. De bijeenkomst begint om 12.30 uur.

Na afloop van de bijeenkomst zal de crematie in kleine kring plaatsvinden. Correspondentieadres op de foto van de kaart.

In 2017 was Niek de Bruin bijzondere gast tijdens de diploma-uitreiking. De jaarlaag die toen eindexamen deed was namelijk de laatste jaarlaag die hem als docent had gehad. Niek de Bruin reikte, zichtbaar ontroerd, voor de allerlaatste keer de Niek de Bruin-prijs uit: Noami kreeg de prijs voor de beste vertaling Grieks.