Muziek / toneel

In de onderbouw krijgen de leerlingen les in de creatieve vakken: drama, tekenen en muziek. Maar ook voor bovenbouwleerlingen is er ruimte om hun creatieve talenten aan te spreken.

Schoolorkest

Bugel, viool, piano, hobo of welk instrument je ook bespeelt, doe met ons mee en kom bij het schoolorkest. Samen met andere leerlingen treed je op bij allerlei festiviteiten op school, mag je spelen in het Zwolse theater De Spiegel én sta je op het podium van het wereldberoemde Concertgebouw in Amsterdam. Wil je meer weten, stuur dan een mail naar: gvanderhorst@celeanum.nl.

Muziekconcours

Jaarlijks organiseert het Gymnasium Celeanum een Muziekconcours. In dit concours strijden onze leerlingen met elkaar op zeer hoog muzikaal niveau. Er is een aantal prijzen te winnen in verschillende categorieën: basis, gevorderden, top, de publieksprijs en de aanmoedigingsprijs. Meer weten? Neem contact op met mevrouw Van Perlo of mevrouw Roos: fvanperlo@celeanum.nl of aroos@celeanum.nl.

Drama

Eersteklassers en tweedeklassers krijgen het vak Drama. Hier leren ze ‘spelen’ met hun emoties. In de altijd zeer dynamische lessen van meneer Ballast komen allerlei vormen van dramatische expressie aan de orde. Tweejaarlijks wordt er een toneelstuk of musical ingestudeerd. Alle leerlingen kunnen hiervoor auditie doen. In 2017 bewerkte meneer Ballast het klassieke drama Elektra tot een eigentijdse musical met stevige popmuziek: http://www.celeanum.nl/musical-elektra/.